Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galaretką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukru 1/2 szkl
mąki 1/2 szkl
proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
maku 1/4 szkl
kremówki 1/2 litra
galaretka wiśniowa 1
Delicji 2 paczki
galaretki truskawkowe 3

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galaretką

Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, na końcu mąkę z proszkiem i wymieszać z makiem, piec około 20-30 min. w temp. 180 C. wystudzić.

Rozpuścić wiśniową galaretkę w pół szkl. wody, rozpuścić także galaretki truskawkowe.

Schłodzoną śmietankę ubić -można do smaku dodać kilka łyżek cukru pudru, miksując dodać galaretkę wiśniową.

Piankę wylać na biszkopt, wstawić na chwilę do lodówki, wylożyć delicje. zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 17.06.2011 22:14
super
barbara11561 05.03.2011 10:53
wygląda i smakujepysznie
basia70 22.02.2011 12:12
wygląda pysznie
Kate131 21.02.2011 07:17
bardzo apetyczny
wolochski 16.12.2010 20:59
genialne !:)
Justyna70 12.10.2010 20:18
pyszne!
Natalia/tubisiek 08.10.2010 16:43
wygląda super! :)
Sloneczko222 16.09.2010 21:01
tak, uwielbiam piec ciasta:):) Pozdrawiam
etka 14.09.2010 11:24
widze ze lubisz robic duzo ciast, super ;)
Agnieszka172 11.09.2010 15:58
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak