Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
margaryna 2 kostki
kwaśna śmietana 1 szklanka
żółtko jajek 1 sztuka
mleko 1/2 l
cukier waniliowy 1/2 torebki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
cukier 2/3 szklanki
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki

Pół kilograma mąki, jedną margarynę, śmietanę i żółtko połączyć ze sobą w tej kolejności. Włożyć do lodówki na godzinę. Potem rozwałkować. Ciąć na paski i owijać wokół wcześniej przygotowanych rurek. Wstawić do piekarnika i piec aż uzyskają złoty kolor. Po wyjęciu z piekarnika przygotować masę. Masa: Zagotować większą część mleka. Mniejszą część mleka wymieszać z cukrem waniliowym, mąką ziemniaczaną, cukrem, jajkiem i łyżka mąki. Rozetrzeć mikserem margarynę dodawać po trochu do masy. Wkładać do dziur rurek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 23.05.2012 15:18
jaka smaczna
tomek18 23.02.2012 10:44
uwielbiam
jola1512 06.07.2011 14:51
super
Krzysztof42 03.11.2010 15:48
fajnie jest zjeść rurki
Krzysztof42 03.11.2010 15:48
fajnie jest zjeść rurki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak