Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z kremem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukru 1/2 szkl
mąki 1/2 szkl
proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
kremu do tortu o smaku toffi 1 opakowanie
mleko 1 niepełna szklanka
galaretka wiśniowa 1
lukru gotowego 1 opakowanie
posypka kolorowa

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z kremem

Białka ubić, dodać cukier, żołtka, potem wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, wylać na natłuszczoną i posypaną mąką blaszkę (najlepiej od piekarnika), piec 15 minut w temp.ok 160-180 c. Po upieczeniu zwinąć w rulonik razem ze ściereczką i pozostawić do ostudzenia. Galaretkę rozpuścić i pozostawić do zastygnięcia, pokroić w kostkę. Krem zmiksować z mlekiem. Lukier przygotować według przepisu na w opakowaniu. Rozwinąć roladę, posmarować kremem, porozrzucać kostki galaretki, zwinąć ciasto, polać gorącym lukrem i posypać posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 13.10.2010 18:44
super wygląda
Justyna70 28.09.2010 15:57
super!
Kate131 08.09.2010 08:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak