Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

precelki z kminkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szkl
margaryna 4 łyżki
żółtko jajek 1 szt
smietana 18% 2 łyżki
białko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: precelki z kminkiem

Mąkę,margarynę, żółtko, śmietanę i sól złączyć, posiekać nożem i zagnieść ciasto, następnie schłodzić je w lodówce. Ciasto pokroić na prostokątne wałeczki o średnicy 0,5 cm, smarować je białkiem i formować precelki. Na wierzch posypać kminkiem Prymat i wstawić do piekarnika, piec, aż się zarumienią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 23.01.2011 00:14
super
Roman5 07.10.2010 11:12
musi być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak