Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bażant z kurkami w białym winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 sztuki
kurki blanszowane 400 gram
białe wino 300 mililitrów
przyprawy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bażant z kurkami w białym winie

Bażanta myjemy, przyprawiamy. Marchewkę ścieramy na tartce podmażamy dodajemy kurki smażymy 10 minut. Wszystko wkładamy do naczynia do pieczenia. Układamy barzanta,podlewamy winem. Dusimy 50 minut, podlewając wydzielajacym sie płynem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 17.02.2013 10:38
iście królewskie danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak