Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka z kurkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 4 sztuki
kurki blanszowane 400 gram
cebula czerwona 1 sztuka
smalec do smażenia
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: udka z kurkami

Udka myjemy nacieramy przyprawami, na rozgrzanym oleju sklimy pokroioną w kostkę cebulę, obsmażamy udka. W naczyniu żaroodpornym układamy kurki, udka i polewamy tłuszcem ze smażenia pieczemy godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina63 17.08.2011 11:05
ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak