Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki Doroty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 1,5 kg
ryż 0,60 kg
kapusta biała 1 szt
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
woda
przecier pomidorowy 2 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki Doroty

Oddzielamy liście od kapusty w gorącej wodzie,gotujemy ryż do średniej miękkości.Gdy ryż trochę wystygnie mieszamy go z mięsem i przyprawami i zawijamy w liście kapusty.Uformowane gołąbki układamy w garnku,wlewamy wodę i wrzucamy kostkę bulionową.Całość gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.Opcjonalnie po ugotowaniu gołąbki możemy polać sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 08.04.2011 19:04
uwielbiam
grasylwia 02.11.2010 23:15
moje uluuubione danie :)
annamariakowalczyk3 22.10.2010 23:07
super.
Katarzyna/kate1980 27.09.2010 14:57
świetnie wyglądają
iwona332 22.09.2010 12:10
super
pawel007 19.09.2010 21:13
pysznie...
Przemek4 10.09.2010 13:43
super
aga130982 09.09.2010 10:38
mniam mniam
Patrycja40 08.09.2010 09:53
pyszne
Ewa111 05.09.2010 14:47
świetne goląbki
iwona332 05.09.2010 00:18
super
Emilia22 04.09.2010 15:50
bosko wyglądają
buksiak12 04.09.2010 15:41
mniam mniam
pawel007 04.09.2010 15:33
pysznie...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak