Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś pod różowym mchem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś wędzony plastry 10 100
masło 1 20
cebula biała 1 30
kiełki rzodkiewki 1 30
bagietka 1 100
Pieprz czarny mielony Prymat 1 5
twaróg 1 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś pod różowym mchem

Łyżkę stołową masła ucieram na puch z łyżeczką cukru. Dodaję twaróg, ucieram na gładką masę. Plastry wędzonego łososia tnę na wstążki o szerokości 2-3 mm a cebulkę - w drobną kostkę. Ostrożnie łączę wszystkie składniki pamiętając o tym, by wstążki łososia nie straciły swego kształtu. Całość wieńczy odrobina pieprzu czarnego, drobno zmielonego. Pastę przekładam do maleńkich miseczek wykonanych z przeźroczystego szkła i dekoruję kiełkami rzodkiewki. Podaję na paterze z innymi pastami rybnymi (przepisy już wkrótce), z tostami z bagietki i masełkiem czosnkowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak