Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto kruche z budyniem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 1/2 szklanka
cukier 3/4 szklanki
margaryna 1 szt
jajko 2 szt
żółtko jajek 4 szt
proszek do pieczenia 2 łyzeczki
śmietana 2 łyżka
budynie 2 szt
mleko 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto kruche z budyniem

mąka cukier margaryna jajka żółtka proszek i śmietanę wymieszać i wyrobić ze składników ciasto dzielimy na 2 części jedną część na spód kładziemy jabłka i zalewamy budyniami i przykrywamy drugą częścią ciasta na koniec posypujemy cukrem pudrem pieczemy 250*c ok 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GGABI 15.09.2011 21:46
nooo super
Juleczka20 31.08.2011 16:16
super
Renataj 11.08.2011 10:43
Wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak