Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety de volaille

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z piersi kurczaka 4 szt
jaja 4 szt
masło 25 dag
sok z cytryny 1/2 cytryny
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety de volaille

Filety rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą tak żeby otrzymac płaskie płaty o grubości ok 3 mm.Skropic sokiem z cytryny i lekko posolić. Zimne masło pokroić wzdłuż na 4 słupki. Każdy słupek kłaść na filecie i owinąć go dokładnie mięsem tak, aby masło nie mogło wyciekać. Jajka lekko ubić ze szczyptą soli, maczać z nich kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyc na złoty kolor najlepiej w głębokim naczyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 20.01.2012 19:24
super
iga2 03.01.2012 22:26
ciekawe
darus 12.05.2011 10:11
świetne
ewelina63 12.05.2011 09:48
uwielbiam
KasiaK90 18.04.2011 08:24
też lubię
Danuta_Prorok 29.03.2011 16:05
bardzo lubię
marcia71 21.03.2011 11:53
ja robię z nadzieniem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak