Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz po Grecku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
przecier pomidorowy 200g mały słoik i nieco więcej
keczup pikantny 100g
Kwas cytrynowy Prymat 1\\2 łyżeczki
cukier 1 ł
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz po Grecku

Rozdrobione w paski warzywa podsmażyć na oleju , dodać wodę , przyprawy i gotować do miękkości. Filet z dorsza oczyścić , posolić , pokroić na kawałki 4-5 cm i smażyć z obydwu stron.Część przygotowanych warzyw ułożyć na dno naczynia , w którym zostanie podana potrawa . Na te rozłożone warzywa położyć usmażoną rybę , po czym nałożyć na nią pozostałe warzywa i całość schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 24.02.2012 16:06
lubię
izulab6 10.01.2012 10:59
Moja ulubiona potrawa :D
Emiliozo 13.10.2011 18:33
godne danie
Ania67 20.05.2011 09:09
super rybka
Monika193
Monika193 09.09.2010 09:10
pyszny
krzyniu1984 04.09.2010 12:03
smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak