Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet po ministersku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 500g
bułka paryska 2 kromki
jajko 1 szt
cebula 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet po ministersku

Bułkę paryską pokroić na krótkie paseczki i wysuszyć w piekarniku.Mięso wkładamy do miski,dodajemy jajko,pokrojoną w kostkę cebulę,sól i pieprz.Uformować średnie kotlety.Grzanki wymieszać z bułką tartą i obtaczać w niej wyrobione mięso.Smażyć na rozgrzanym oleju na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak