Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BIGOS PO MOJEMU

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 25 dag
mięso wieprzowe bez kości 25 dag
kiełbasa zwyczajna 25 dag
grzyby suszone 5-6 szt
cebula czerwona 1 szt
Koperek suszony Prymat 1 łyżka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka
pomidory bez skóry 1 mały
Liść laurowy suszony Prymat 1 mały
woda ok 3-4 litry
kostka rosołowa 1 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 łyżka
Ziele angielskie całe Prymat 2 ziarenka
kiełbasa podwawelska 25 dag
kapusta biała 1 kg
kapusta biała 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: BIGOS PO MOJEMU

Kapustę młodą świeżą poszatkować, kapuste kiszoną pokroić na drobno i razem wrzucić do wysokiego garnka, dodać wszystkie wyżej wymienione przyprawy i zagotować, bigosu nie przykrywamy, gotujemy cały czas bez przykrycia.

Mięsa kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na patelni z odrobiną wegety do smaku. Kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, podsmażamy i wszystko dodajemy do gotującej się kapusty. Cebulkę i pomidora dodajemy na końcu. Bigos ma to do siebie że lubi być podgotowywany 2-3 dni, wtedy nabiera pełnego smaku i najlepiej smakuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.06.2013 17:13
też robię w taki sposób bigos
eliza135 07.12.2012 20:35
smaczny bigos
eduszo
eduszo 23.11.2010 12:51
Podoba mi się ,choć robie bardzo podobnie,uwielbiam bigosy.
berys18 15.11.2010 10:43
bardzo ładny bigosik, ładnie podany

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak