Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

piersi z indyka w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 60 dag
parmezan 15 dag
przecier pomidorowy 1 szt
oliwa
czosnek 3 ząbki
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
papryka 1 szt (chili)

Przepis i sposób przygotowania na: piersi z indyka w sosie pomidorowym

Filety z indyka kroimy w grube paski, otaczamy je solą ziołową Prymat i przyprawą do indyka, polewamy przecierem pomidorowym. Papryczkę i czosnek siekamy drobno, układamy je pomiędzy paskami indyka. Tak przygotowane mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, najpierw wlewamy oliwę z oliwek. Pieczemy przez około 1,5 h. Pod koniec pieczenia do mięsa dodajemy starty parmezan i czekamy, aż się zapiecze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.10.2010 07:55
super
Roman5 06.10.2010 18:18
przepis extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak