Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gofry

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jaja 4 szt
mleko 0,4 l
masło 15 dag
cukier 30 dag
proszek do pieczenia 20 g
cukier waniliowy 1 torebka
aromat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gofry

Jaja utrzeć z cukrem na masę, a następnie stopniowo dodawać mąkę wymieszaną z proszkiem, mleko, roztopione masło i pozostałe składniki. Całość dokładnie wymieszać.
Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.
Gofry należy smażyć w rozgrzanej gorfownicy.
Do cista można dodać kakao lub sok z cytryny wg własnego uznania i smaku.
Gofry można podawać z dżemem, bitą śmietaną lub cukrem pudrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.11.2013 09:48
przepyszne
ewaa 05.07.2012 21:34
uwielbiam
Magda60 05.12.2011 23:21
dobre
IlonaAlbertos 24.11.2011 21:04
Gofry lubię.
Rybciia 06.10.2011 00:05
zjadłabym
Justyna Jussstiii 29.09.2011 10:19
super
malaczarna23 16.09.2011 10:26
pycha
Kamila18 30.08.2011 22:37
świetne
marzena06 29.08.2011 11:50
uwielbiam
Piotr24 09.08.2011 14:27
gofrownica ważna rzecz ;)
gosia561 11.07.2011 12:36
lubię gofry:)
Krzysztof42 31.10.2010 15:46
znam
Dorota77 27.08.2010 15:36
ooo :) tak i z owocami :p
aga130982 14.06.2010 14:06
pychota zwłaszcza z bitą śmietaną
Małgorzata113 06.05.2010 08:11
Ale trzeba mieć gofrownicę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak