Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik włoski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 6
cukier szklanka
jaja 3
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżka
bakalie szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik włoski

Jabłka pokroić w kostkę zasypać cukrem .
dodać bakalię i odstawić na godzinę w chłodne miejsce na godzinnę .Następnie ubić jajka, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem i sodą . Wszystkie składniki wymieszać drewnianą łyżką i przełożyć do blaszki wysmarowanej tłuszczem i mąką .Piec ok.40 min :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 04.08.2013 22:57
bardzo lubię jabłeczniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak