Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Móżdzek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mózg wieprzowy 20-30 dag
cebula 2 szt.
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Móżdzek

W garnku w osolonej z dodatkiem 2 łyzek octu obgotować wypłukany i oczyszczony mózdzek. ( ok 5-7 min). Cebule pokroić w kostkę poddusić na masle, dodać obrany z błonek móżdzek i smażyć chwilę. Posolić do smaku i popieprzyć pieprzem ziołowym na pikantnie.Podawać z chlebkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 19.11.2012 16:10
nigdy nie jadłem, ale chyba warto spróbować
angelika14 28.08.2011 13:50
apetycznie wyglada
eli_555 23.08.2011 23:07
Ja też jadałam w dzieciństwie z jajkiem.Nawet był zjadliwy.
ben-ka 25.07.2011 08:42
Kuklik ma rację:) ja też z jajkami jadłam jest dobry!:)
barbara11561 04.05.2011 10:14
Też kiedyś robiłam smażony z jajkiem,ale sama nie jadłam:)
misia53 19.01.2011 15:31
Agnieszko , brawo dla Ciebie, bo ja chyba z czaszki bym się nie odwazyła....
agnieszka189 19.01.2011 11:17
Jadłam kiedyś móżdżek barani (pieczony w czaszce), nidgy tego nie zapomnę, ale chyba nie brakuje mi tego smaku, bravo za odwagę;)
misia53 28.12.2010 15:33
Dzięki , spróbuję oczywiście.....
kuklik 28.12.2010 15:18
często jadałam jako dziecko ale dodawaliśmy jeszcze jajko spróbuj pycha
zuzanna6 01.11.2010 07:15
dawno temu jadłam móżdżek,nawet dobry.
SmacznaPyza 12.09.2010 16:14
nigdy nie jadłam móżdżku - czy jego smak i konsystencję można z czymś porównać?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak