Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka warstwowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 puszka
jajko 5
majonez 1 słoik
jabłka 3
ketchup 1 słoik
fasolka czerwona 1 puszka
cebula 3
kukurydza w puszce 1
ser żółty 30 dag
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka warstwowa

Podane składniki należy układać warstwowo w przezroczystej dość sporej misce.

1 warstwa: zielona fasolka szparagowa z puszki (odsączona)
2 warstwa: pokrojone w kostkę jajka (tę warstwę lekko solimy i pieprzymy)
3 warstwa: majonez (tyle aby pokryć jajka)
4 warstwa: pokrojone w kostkę jabłka
5 warstwa: ketchup (tyle aby pokryć jabłka)
6 warstwa: odsączona z zalewy fasola czerwona
7 warstwa: pokrojona w kostkę cebula (tę warstwę lekko solimy i pieprzymy)
8 warstwa: majonez (tyle aby pokryć cebulę)
9 warstwa: odsączona kukurydza
10 warstwa: majonez (tyle aby pokryć kukurydzę)
11 warstwa: starty ser żółty
12 warstwa: zmielona czerwona papryka (tak aby ser zabarwił się na czerwono)

Układając warstwy należy uważać aby nie zmieszały się ze sobą.

Sałatka godna polecenia, ma niebanalny smak i zawsze szybko znika ze stołu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 05.09.2010 09:29
pyszna! lubię takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak