Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w biszkopcie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłko 8 szt
dżem wiśniowy 8 łyżek
jajko 4 szt
cukier szklanka
mąka pszenna szklanka
mąka ziemniaczna pół szklanki
cynamon Prymat łyżeczka
proszek do pieczenia łyżka
olej pół szklanki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w biszkopcie

Z umytych jabłek wydrążyć środki i do każdego włożyć po łyżce dżemu. Ułożyć jabłka na tortownicy. Jajka utrzeć z cukrem, dodać obydwa rodzaje mąki, proszek, olej oraz cynamon. Ciastem zalać jabłka. Piec ok. 45 min. w temp. 180 stopni.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 28.12.2011 20:17
fajne i smaczne
adam1f 18.02.2011 00:33
niezłe
Magda60 06.12.2010 10:27
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak