Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SELERY DUSZONE W ŚMIETANIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

selery 75 dag
olej 2 łyżki
śmietana 12% 3/4 szkl
cebula 10 dag
sól, pieprz do smaku
koperek 3 łyżki
orzechy włoskie 2 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: SELERY DUSZONE W ŚMIETANIE

Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, posolić, wrzucić do rondla, dodać oliwę, poddusić ale nie rumienić. Selery obrać, umyć, pokroić w krążki, włożyć do duszącej się cebuli, podlać śmietaną, posolić. Dusić do miękkości. Przprawić do smaku pieprzem i solą, wymieszac z koperkiem, wyłożyć na talerzyk i posypać orzechami. Podawać do potraw z drobiu. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak