Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BISZKOPTOWE CIASECZKA

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier puder 6 łyżek
mąka tortowa 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: BISZKOPTOWE CIASECZKA

Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę,dodajemy ,cały czas ubijajac po jednym żółtku.Dodajemy cukier waniliowy,mąkę przesianą przez sito.Ciasto delikatnie mięszamy łyżką drewnianą.Gdy składniki się połączą,małą łyżeczką nakładamy porcje ciasta na przygotowaną i wysmarowaną tłuszczem blache.Formując okrągłe ciasteczka.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 150 stopni i pieczemy ok 15 min,gdy biszkopciki nabiorą złocistego koloru.Wyjmujemy i zsuwamy na deseczkę by wystygły.Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ttrytka 10.09.2015 23:32
ciasteczka smakowite
Angelika10 20.05.2011 22:36
CZy można je przełożyć powidłem??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak