Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks na proszku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 12,5 dag
mąka pszenna 25 dag
mąka ziemniaczana 10 dag
cukier 15 dag
masło 5 dag
jajko 1 szt
mleko 100ml
proszek do pieczenia 1 szt
aromat cytrynowy
rodzynki 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: keks na proszku

Masło utrzeć na jednolitą masę, dodać jajko utarte z cukrem, następnie wsypać zmieszaną mąkę pszenną i ziemniaczaną z kaszą manną i proszkiem do pieczenia. Dodać mleko i aromat cytrynowy, wszystko wymieszać i utrzeć na pulchną masę. Wsypać rodzynki. Tak przyrządzoną masę wylać do natłuszczonej blaszki, piec około 60 minut, w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta38 13.03.2011 12:19
super
Roman5 04.10.2010 20:22
deser mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak