Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świderki z tuńczykiem i groszkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron świderki
tuńczyk kawałki w oleju
zielony groszek
kostka rosołowa
śmietana
serek topiony
Pieprz biały mielony Prymat
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: świderki z tuńczykiem i groszkiem

Makaron ugotować w gorącej i osolonej wodzie, odsączyć i wrzucić do miski. Tuńczyka wyjąć z puszki, odsączyć z tłuszczu i dodać do makaronu. Składniki zmieszać z zielonym groszkiem. Z kostek rosołowych przyrządzić wywar, część płynu zmieszać z serkami topionymi i dodać do pozostałej części. Gotować na małym ogniu, dodać śmietany i szczypiorku, wszystko zmieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Sosem polać makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 04.10.2010 20:21
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak