Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gyros z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 70 dkg
papryka czerwona 0,5 szt
papryka żółta 0,5 szt
przyprawa gyros do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 3/4 szkl
pieczarki 4-5 szt
marchewka 1 szt
cebula 1 szt
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Gyros z indyka

Mięso pokroić w paski. Posypać przyprawą Gyros i skropić oliwą i sokiem z cytryny, wymieszać. Odłożyć na ok godzinę.
Mięso włożyć na patelnię wysmażyć i odparować, dodać pokrojoną cebulę i marchewkę, podlać bulionem.
Dusić ok 20 min. Dodać pokrojoną paprykę i pieczarki. Odparować smażąc jeszcze ok 10-15 min.
Podać z ryżem lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak