Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

powidło śliwkowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 2 kg
cukier 30 dkg
Cynamon mielony Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: powidło śliwkowe

Śliwki obrać z pestek i włożyć do rondla o podwójnym dnie. Zasypać cukrem i odstawić na noc. Na drugi dzień zagotować, dodać cynamon i ta długo smażyć aż stanie się gęste. Gorące nakładać do słoików. Zakręcić i położyć do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 09.11.2013 12:00
rewelacyjny w smaku
danusia19671 27.05.2012 16:08
pycha
Kate131 20.03.2012 08:24
lubieee
mamusia1 24.02.2012 14:52
pyszne
mamusia1 24.02.2012 14:52
pyszne
Beata73 11.02.2012 16:08
super
Beata73 11.02.2012 16:08
super
iknkirke 20.06.2011 17:12
pycha
SyMiki 11.06.2011 13:18
świetne
Beata73 03.05.2011 17:17
pycha
Beata73 03.05.2011 17:17
pycha
muflon 26.12.2010 16:47
wspaniała
mamusia1 24.12.2010 23:16
super
mamusia1 24.12.2010 23:16
super
zajaczekjz 18.11.2010 17:03
można jeść łyżeczką:)
Beata73 06.11.2010 14:39
bardzo dobre do placków
Kryska73 31.10.2010 15:56
pyszne i zdrowe!
Grażyna13 21.10.2010 18:06
Uwielbiam :)
Emilia22 04.10.2010 07:58
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak