Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z tuńczyka i czerwonej fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sałata lodowa 1 szt
ogórek 1 szt
pomidor 1 szt
papryka 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju 1 szt
oliwki czarne 0,5 paczki
cebula czerwona 1 szt
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z tuńczyka i czerwonej fasoli

Sałatę skropić sokiem z cytryny i posolić, porwać na kawałki. Ogórka, pomidora i paprykę pokroić w kostkę i dodać do sałaty, wymieszać. Tuńczyka odsączyć z oleju i rozdrobnić kawałki, dodać do reszty. Wrzucić oliwki i czerwoną fasolę. Sos ziołowo-koperkowy rozmieszać z wodą i olejem, dodać do sałatki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 30.09.2010 08:14
ciekawie ciekawie
Faustyna 18.09.2010 09:28
Ciekawy przepis:) Ja również lubię sałatki z tuńczyka.
IlonaAlbertos 07.09.2010 21:41
Bardzo lubię sałatkę z tuńczyka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak