Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki marynowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1.5 kg
ocet 250 ml.
woda 250 ml.
cukier 4 łyzki
sól 1 łyżka
przyprawa do marynat 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki marynowane

Pieczarki oczyścić i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i włożyć do słoiczków. Wodę zagotować z cukrem, dodać przyprawy i ocet. Gorącą zalewa zalać pieczarki. Dobrze zakręcić i pasteryzować 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 25.02.2012 10:41
moje ulubione
mamusia1 25.02.2012 10:41
moje ulubione
Beata73 12.02.2012 10:34
super
Beata73 12.02.2012 10:34
super
SyMiki 28.06.2011 16:57
super
katarzynka455 23.05.2011 15:30
robię inaczej ale pieczarki uwielbiam
Beata73 02.05.2011 14:11
pychotka!
Beata73 02.05.2011 14:11
pychotka!
ewa19a 16.03.2011 22:02
super
daria899 10.03.2011 00:28
fajny wyglad
anja3107 03.03.2011 16:46
uwielbiam
muflon 26.12.2010 16:45
smaczne
mamusia1 20.12.2010 16:14
super
Beata73 03.11.2010 15:05
pyszne!
Kryska73 30.10.2010 20:04
wspaniałe!
Ania71 18.10.2010 22:03
tez napewno sprobuje
jolajka 26.09.2010 19:21
chętnie wypróbuję ten przepis
Nati 09.09.2010 18:36
lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak