Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops pieczony w sosie śmieanwym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe 50 dag
bułka pszenna 50 g
koperek pół pęczka
mąka pszenna 1 płaska łyżka
jajko 1 szt.
smalec 1 łyżka
śmietana pół szkl.
Pieprz ziołowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Klops pieczony w sosie śmieanwym

Mięso umyć, pokroić na kawałki. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, odcisnąć. Koper umyć dokładnie. Mięso bułkę i koper zemleć. Masę mięsną dobrze wymieszać z niewielką ilością pieprzu, jajem. Z masy uformować klops, obtoczyć w mące, ułożyć w brytfannie z rozgrzanym tłuszczem. Piec w piekarniku ok. 30 min. Upieczony klops podzielić na porcje, podlać wodą (ok. 1 szkl.) dodać zawiesinę z mąki i śmietany, rozmieszać delikatnie i ponownie wstawić do piekarnika na 10 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak