Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet cielęcy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 50 dag
wątróbka cielęca 30 dag
marchew 3 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuka
sól
masło 1 łyżka
natka pietruszki 4 łyżki
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet cielęcy

Mięso myjemy i gotujemy razem z przyprawami. Kiedy będzie miękkie dodajemy wątróbkę, i warzywa. Kiedy wszystko będzie miękkie wyjmujemy z wrzątku, studzimy. W wywarze moczymy bułki, odciskamy. Wszystkie składniki przeciskamy przez maszynkę, dodajemy jajka. Łączymy ze sobą wszystkie składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.
Masę przekładamy do słoików, pasteryzujemy około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak