Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak mazurski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kwaszona 200 g
ziemniaki 40 dag
cienkie plastry słoniny 2 szt.
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
warzywa 30 dag
cebula 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak mazurski

Przygotować wywar z warzyw (ok. 1 i 1/2 l). Do części wywaru dodać pokrojoną w plasterki cebulę, roztarte przyprawy i ugotować w nim kapustę. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę, włożyć do pozostałej części wywaru, ugotować. Warzywa z wywaru pokroić w cienkie paski. o ugotowanych ziemniaków dodać ugotowaną kapustę, pokrojone warzywa, zagotować. Słoninę pokroić w bardzo robną kostkę, stopić, dodać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 20.06.2012 16:14
juz dawno nie jadłem, a juz z jakies 2 miesiace

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak