Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepyszny biszkopt

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 sztuk
cukier 35 dag
mąka 1,5 szklanki
proszek do pieczenia 2,5 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Przepyszny biszkopt

Białka ubić dokładnie ze szczyptą soli. Gdy się ubiją dosypywać stopniowo cukier i ciągle ubijać. Następnie dodawać po 1 żółtku stale ubijając, ale na mniejszych obrotach miksera. Gdy skończymy dodawać żółtka, to pomału dosypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszamy masę łyżką w 1 kierunku. Wylewamy na blachę wyłożoną pergaminem i posmarowana masłem. Piec w 190 stopniach ok. 30 minut. Biszkopt jest bardzo wysoki- najlepiej przeciąć go na pół i przełożyć masą.
Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 27.06.2013 09:46
super biszkopcik
fictor123 26.08.2012 19:39
super
fictor123 26.08.2012 19:39
super
Ewelina36 02.10.2011 08:31
jest smaczny
rakow2
rakow2 28.05.2011 20:07
musowo
Krzysztof42 29.10.2010 19:03
fajnie że przepyszny
IlonaAlbertos 18.09.2010 13:41
Biszkopt jak na tort.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak