Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bananowiec z polewą czekoladową

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 150 gram
cukier 200 gram
jajko 2 szt.
sok z 1 cytryny
mąka pszenna 400 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
wiórki kokosowe 100 gram
banan 40 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bananowiec z polewą czekoladową

Banany obrać, rozgnieść na miazgę i polać sokiem z cytryny. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać jaja i ucierać dalej. Stopniowo dodawać mąkę i proszek do pieczenia. Na koniec dodać wiórki, masę bananową i odrobinę aromatu, dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy i piec ok.45min. Po ostudzeniu polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 29.09.2012 12:49
apetycznie
Izabela/bella81 06.05.2012 11:28
Na zdjęciu dodatkowo posypana polewa wiórkami kokosowymi :)
romanrafal
romanrafal 23.04.2011 08:24
świetny
ewelina/bunia 17.03.2011 16:16
smaczne
Izabela28 26.10.2010 13:27
Pychotka:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak