Masa z cytrynki

Masa z cytrynki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cytryna

    3 sztuki
  • jajka

    4 sztuki
  • masło

    25 dag
  • cukier

    20 dag
  • sok z cytryny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cytryny nakłuwamy wykałaczką na całej powierzchni, gotujemy, odlewając wodę kilkakrotnie. Gdy będą miękkie, odcedzamy i studzimy. Przecieramy dokładnie przez sito. Jajka ubijamy dokładnie na parze z cukrem na pulchną masę, studzimy w zimnej wodzie ciągle mieszając. Masło ucieramy na pianę trzepaczką. Wszystkie składniki łączymy. Możemy dodać do tego odrobinkę soku z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

03.03.2013 19:01
Super pomysł na pyszną masę :)

sara1

01.06.2012 23:23
bardzo ciekawe

rakow2

27.05.2011 11:44
masa ważna jest

gosia47-47

17.04.2011 20:38
super

Iwusia

28.10.2010 17:22
tak, jest :)

Krzysztof42

28.10.2010 15:09
to jest jadalne?

IlonaAlbertos

17.09.2010 19:58
Muszę wypróbować Twój przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat