Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowa z portugalii.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4
pomidory 4
Liść laurowy suszony Prymat
masło 1 łyżka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowa z portugalii.

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Pomidory polewamy wrzątkiem. Przelewamy zimną woda i obieramy. Miąższ kroimy w kostkę. Warzywa zalewamy 1,5 litra wody Dodajemy liścia laurowego, doprawiamy. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu 30 min. Zupę przecieramy przez sito, ponownie zagotowujemy. Dodajemy masło i posiekane listki Bazyli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak