Zagrzybione mielone.

Zagrzybione mielone.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    1 kg
  • kajzerki suszone

    2 sztuki
  • przyprawa do mięsa mielonego

    1 lyzka
  • sos sojowy

    1 lyzeczka
  • piepez

  • sól

  • bułka tarta

  • olej

  • grzyby suszone

    20 (kapelusze)
  • jajko

    1 duże
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby namaczamy na noc.Nastepnego dnia przekladamy je do garnka,zalewamy czysta woda i gotujemy.Bulki namaczamy w wodzie.Cebule kroimy w kostke i szklimy na oleju,odcedzamy na sitku z tluszczu.Grzyby odcedzamy na durszlaku.Odcisnieta bulke,grzyby i cebule mielimy w maszynce do miesa.Przemielone produkty,jajko,lyzke przyprawy do mies , lyzeczke sosu sojowego dodajemy do miesa mielonego.Doprawiamy sola,pieprzem i granulowanym czosnkiem.Wyrabiamy mase,formujemy kotlety,obtaczamy je w tartej bulce i smazymy na oleju na srednim ogniu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

12.02.2011 12:51
świetne

misia53

01.10.2010 00:33
A ja nie robiłam ale zrobię.

bernika

29.09.2010 16:24
świetne!

Sarenka

19.09.2010 09:39
Wlasnie takie mielone lubie najbardziej - pycha!

SmacznaPyza

09.09.2010 11:11
świetne i bardzo smaczne - też takie robię!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat