Sznycel serowy z pesto z pomidorów

Sznycel serowy z pesto z pomidorów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidory bez skóry

    30 dag
  • szalotka

    1
  • czosnek

    2 żąbki
  • 2 łyzki posiekanych migdałów

  • pół pęczka bazylii

  • 2 łyżki octu balsamicznego

  • sól

  • pieprz

  • jajka

    2
  • plastry owczego sera np. oscypka

    4/15 g
  • łyżka mąki

  • pół szklanki bułki tartej

  • 2 łyżki margaryny

  • olej

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidory obieramy ze skóry i kroimy w kostkę .Dodajemy obrana i posiekana szalotkę ,czosnek i migdały.Bazylie myjemy i siekamy i dodajemy do pomidorów.Mieszamy z octem ,olejem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Plastry sera obtaczamy w mące ,a następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażymy z obu stron na rumiany kolor .Podajemy razem z pomidorowym pesto.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

fictor123

16.12.2012 06:57
super

Motorek

12.09.2012 08:40
pyszny

olkaaa

19.06.2012 07:30
jeszcze takiego nie jadłam

kate.500

05.10.2011 13:28
super fajny

barbara11561

12.06.2011 00:23
Ciekawy:)

ben-ka

28.05.2011 08:47
podoba mi się przepis.

Anna133

12.05.2011 15:22
pycha :)

MAŁY

14.03.2011 09:45
smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat