Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dag
rosół 1 litr
ziemniaki pokrojone w kostkę 40 dag
boczek 30 chudy
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek

Ziemniaki gotujemy w rosole.Oddzielnie gotujemy kapustę.Cebulę drobniutko siekamy i szklimy na łyżce oleju.Łączymy ziemniaki z kapustą dodajemy cebulę, gotujemy parę minut.Ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ankaryba 22.02.2012 17:17
pyszna zupka :-)
Stenka 23.10.2011 13:32
ja gotuję razem ziemniaki z kapustą, tylko kapuste wrzucam jak ziemniaki są prawie miękkie
jola1512 31.05.2011 12:05
bardzo lubię
jola1512 31.05.2011 12:05
bardzo lubię
madzialena19 03.09.2010 14:46
Smaczny kapuśniak.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak