Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka jarzębinowa z rodzynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rodzynki 4 dkg
śliwki suszone bez pestek 3 dkg
wódka 5 l
spirytus 0,25 l
jarzębina 30 odszypułkowana i przemrożona

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka jarzębinowa z rodzynkami

owoce jarzębiny wkłdamy do słoika wraz ze ślwikami i rodzynkami zalewamy 1 l wódki i odstawiamy na miesiąc. Wstrząsaja cdo kilka dni. Potem zlewamy a do owoców dodajemy 1,2 szkl wody i odstawiamy na2 dni. Zlewamy płyn znad owoców, łączymy z nalewką. Wlewamy do słoika i dodajemy cukier, teszte spirytusu i wódki oraz cukiwer. Odstawiamy na 4 mieisące. po tym czasie zlweamy do butelek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 18.07.2014 21:11
smaczna taka nalewka
mirosława4 24.04.2011 21:48
smaczna naleweczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak