Frytki z patisona

Frytki z patisona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    5 łyżek
  • jajka

    2 sztuki
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • patison

    kilka szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Patisony obieramy ze skórki , kroimy w plastry 1 cm a następnie kroimy w paseczki.Posypać solą i zostawić na 30 minut na sitku.Następnie paseczki obtaczamy w bułce a następnie w roztrzepanych jajkach. Smażymy na gorącym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IwonaKa

02.08.2013 11:34
musze tego spróbować,jeszcze nie jadłam

krysia50

04.09.2010 16:22
Pycha frytki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat