Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki z patisona

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 5 łyżek
jajko 2 sztuki
sól do smaku
olej do smażenia
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z patisona

Patisony obieramy ze skórki , kroimy w plastry 1 cm a następnie kroimy w paseczki.Posypać solą i zostawić na 30 minut na sitku.Następnie paseczki obtaczamy w bułce a następnie w roztrzepanych jajkach. Smażymy na gorącym oleju.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 02.08.2013 11:34
musze tego spróbować,jeszcze nie jadłam
krysia50 04.09.2010 16:22
Pycha frytki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak