knedle migdałowe

knedle migdałowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    100 g
  • masło

    2 łyzki
  • mąka

    50 g
  • śmietana lub mleko

    240 ml
  • cukier

    2 łyzki
  • bułka czerstwa

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczywo pokroic w kostke.Przesmazyc na masle,ostudzic zalac smietanka wymieszac z rozbitymi jajkami,dodac make wymieszac i zostawic do napecznienia.Migdały spazyc obrac i posiekac.Do napeczniałej masy dodac posiekane migdały wymieszac.Formowac knedle i rzucac je na wrzaca wode.Gotowac 10 minut.Po osaczeniu podawac knedle polane masłem ze zrumieniona bułka tarta lub owocami

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat