Sok z jezyn.

Sok z jezyn.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do duzych sloikow wsypujemy warste cukru,warstwe jezyn i tak do napelnienia sloika,pierwsza warstwa na dnie i ostatnia na gorze musi byc cukier(na 1kg owocow 2 kg cukru).Sloiki ustawiamy w slonecznym miejscy np.na parapecie okna na kilka dni.Kiedy sok pusci,czesc cukru sie rozpusci a reszta idzie na dno,owoce i sok na gore,sok przecedzamy przez geste sito lub gaze.Wlewamy do garnka i zagotowyjemy,jesli jest malo slodki dosladzamy.Gotujacy wlewamy do sloiczkow,zakrecamy i stawiamy do gory dnem aby sie zassaly.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

misia53

16.09.2010 23:23
Mam na działce pierwszy rok jeżyny , jeszcze jest mało ale zawsze coś...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat