Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nalewka pomarńczowa gorzka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skórka z pomarańczy 1 szt
cytyna 1,2 szt
goryczka górska 3 g
cukier 10 dkg
wódka 2 l
spirytus 1,2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: nalewka pomarńczowa gorzka

Skórki kroimy w paseczki, wkładamy do słoja, dodając goryczki. Cukier rozpuszczamy a 10 łyż wody, wlewamy syrop do słoika ze skórkami, odstawiamy Po 3 dniach dodajemy wódkę i spirytus, zamykamy i zostawiamy na 2 tyg. Codziennei mieszając. Nalewkę zlewamy i jest juz gotowa od razu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 02.11.2011 09:51
może być interesująca

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak