Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółty ser swojej roboty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biały ser 2 kg
mleko 3 l
masło 250 g
żółtko jajek 5 szt
sól,kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Żółty ser swojej roboty

Na gotujące się mleko wsypać rozkruszony ser, gotować, ciągle mieszając, gdy z mleka zrobi się prawie serwatka przecedzić przez gazę na druszlaku. Wtym samym rondlu roztopić masło, dać ser i rozbite żółtka, dobrze wymieszać, dać soli i kminku do smaku i smażyć przez chwilę ciągle mieszając. Gdy usmażone to ja daję do butelek po wodzie, odcinam górę i napełniam serem butelki, jak wystygnie dac do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jola1512 26.05.2011 08:46
ciekawe
izapozdro 07.03.2011 14:23
mniam
Ewa111 15.02.2011 13:40
moja mama jest mistrzynią w robieniu takiego serka ,mnie on się nie bardzo udaje
Marzena34 22.01.2011 20:45
muśzę to zrobić koniecznie,nie ma jak wyroby swojskie
ana00 24.10.2010 18:31
wszystko co swojskie jest pyszne.Serek na pewno też ;) głosik :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak