tanie leczo

tanie leczo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    500 g
  • oliwa

    3 łyzki
  • pomidory

    500 g
  • cebula biała

    2 szt
  • wędzony boczek

    250 g
  • sól, pieprz

  • papryka słodka mielona

    1 łyzeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidiory sparzyc zdjac skórke i pokroic na ćwiartki.Papryke umyc usunac gniazda nasienne oraz białe czesci i pokroic na paseczki.Cebule obrac i posiekac.Boczek pokroic w kostke i podsmazyc z oliwa na jasno złoty kolor.Dodac mielona papryke i cebule,smazyc mieszajac 3-4 minuty.Wkładamy pokrojona papryke i pomidory,solimy i gotujemy na duzym ogniu,a gdy połowa wody wyparuje zmiejszyc ogien,przykryc i gotowac tak długo az papryka bedzie miekka.Do leczo mozna dodac pokrojona w plasterki kiełbase.MOZNA PODAWAC Z RYZEM LUB KARTOFLAMI

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat