Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bity wołowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg
cebule 2 sztuki
marynowane ostre papryczki 2 sztuki
gęsta śmietana kwaśna 1/2 szklanki
oliwa do smaku
sól, pieprz do smaku
woda 1/2 (z kiszonych ogórków)

Przepis i sposób przygotowania na: Bity wołowe

Mięso pokroić w poprzek włókien w plastry, posolić i rozbić. Cebule pokroić w plastry. Poddusić chwilę na oliwie. Dodać plastry mięsa i obsmażyć z obu stron. Podlać wodą i dodać pokrojoną paprykę. Pod koniec dolać wodę z ogórków. Dusić dalej do miękkości. Pod koniec zaprawić śmietaną. Podawać z kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 02.11.2011 10:07
lubie
pacpaw 24.10.2011 22:00
dobra bitka nie jest zła
rakow2
rakow2 26.05.2011 15:38
fajne bity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak