Kotlety z grzybów

Kotlety z grzybów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby świeże

    0,5 kg
  • bułeczka czerstwa

    1 szt.
  • mleko

    0,5 szklanka
  • jajka

    2 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • masło

  • mąka

  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić, umyć, zalać odrobiną wrzątku, dusić w sosie własnym aż do całkowitego wyparowania płynu. Grzyby przestudzić, zemleć razem z cebulą i namoczoną w mleku bułeczką. Do masy grzybowej dodać jajka, sól i czarny mielony pieprz, dokładnie wyrobić. Następnie należy formować owalne kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Kotlety grzybowe podawać z ziemniakami i surówkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Łukasz15

01.01.2014 12:15
Super obiadek

Pani Domu

07.09.2013 09:56
lubię takie kotlety

Motorek

24.05.2013 09:37
smaczne są takie grzybki

Bernadeta1

02.05.2013 15:02
ciekawy i smaczny przepis

Wafelek2601

13.11.2012 13:01
Bardzo dobre

smakoszek

30.09.2011 09:55
super

Dorota59

21.01.2011 20:20
świetny przepis

Tika4444

14.12.2010 07:40
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat