Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z grzybów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 0,5 kg
bułeczka czerstwa 1 szt.
mleko 0,5 szklanka
jajko 2 szt
cebula biała 1 szt
śmietana 2-3 łyżki
masło
mąka
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z grzybów

Grzyby oczyścić, umyć, zalać odrobiną wrzątku, dusić w sosie własnym aż do całkowitego wyparowania płynu. Grzyby przestudzić, zemleć razem z cebulą i namoczoną w mleku bułeczką. Do masy grzybowej dodać jajka, sól i czarny mielony pieprz, dokładnie wyrobić. Następnie należy formować owalne kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Kotlety grzybowe podawać z ziemniakami i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 01.01.2014 12:15
Super obiadek
Pani Domu 07.09.2013 09:56
lubię takie kotlety
Motorek 24.05.2013 09:37
smaczne są takie grzybki
Bernadeta1 02.05.2013 15:02
ciekawy i smaczny przepis
Wafelek2601 13.11.2012 13:01
Bardzo dobre
smakoszek 30.09.2011 09:55
super
Dorota59 21.01.2011 20:20
świetny przepis
Tika4444 14.12.2010 07:40
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak