kulki mięsne

kulki mięsne

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    50 dkg
  • jajka

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • smalec

  • masła

    2 łyz
  • sól, pieprz

  • ser tarty

  • kajzerki

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę obrać i pokroić drobno. Mięso i cebulę przepuścić przez maszynkę. Dodać jajak sól,pieprz. Wyrobic jednolitą masę. Kajzerkę pokroić na kromki, obrać z ncih skórki i miękisz pokrój w niedużą kostkę. Z masy mięsnej wilgotnymi dłońmi formuj kule. Obtaczaj je w roztrzepanymi jajku, apotem w pokrojonej bułce. Mięsne kule od razu kładz na rozgrzanym tłuszczu. Smażyć do czasu az grzanki będą złociste. Kule ułożyć w brytfance. Podlać odroniną wody i wstawić na 5 min w tem 190C. Pod koniec posypać serem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Malgorzata549

16.12.2013 11:34
interesujący pomysł

artur7

13.08.2013 20:03
calkiem inny smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat