Chłodnik Gazpacho

Chłodnik Gazpacho

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomidor

    4 sztuki
  • ogórek

    1 sztuka
  • cebula

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól, pieprz

    do smaku
  • oliwa z oliwek

  • papryka czerwona

    2 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zmiksuj pomidory, obrany i pokrojony ogórek oraz cebulę.Czosnek rozetrzyj z odrobiną soli. Z dwóch papryk usuń białe środki i pokrój je w paseczki. Zmiksowane pomidory wymieszaj z czosnkiem, oliwą i pieprzem. Wstaw do lodówki, aby zupa dobrze się oziębiła. Bezpośrednio przed podaniem wrzuć do gazpacho paprykę i drugą pokrojoną w krążki cebulę. Podawaj z czosnkowymi grzankami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

zbysio

08.05.2012 08:33
oooooooooooooooo

Iwona51

21.07.2011 10:06
smaczny

kuklik

23.10.2010 17:13
pyszny

RenataZ-et

04.09.2010 08:29
Ooo, na pewno pyszny ten chłodnik!

Margo1

03.09.2010 18:29
smaczny, ja wszystko lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat