Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki bez jabłka

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąki 350 g
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
jajko 2 szt.
olej do smażenia
cukier puder 50 g
mus owocowy do smaku
zsiadłe mleko 0,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki bez jabłka

Mleko zsiadłe miksujemy z jajkami i mąką na jednolitą masę. Pod koniec ucierania dodajemy cukier puder i sodę.

Rozgrzewamy olej i nakładamy po trochę masy na patelnie. Smażymy po parę minut z każdej ze stron.

Jemy na ciepło lub zimno, posypane cukrem pudrem, polane musem owocowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka189 30.03.2012 12:11
ale jestem głodna, a one tak pysznie się prezentują! Chcę przynajmniej jednego! Natychmiast! ;)
Mati13 22.06.2011 17:35
pyszne!
Justyna223 02.02.2011 18:22
fajne
pioge7 13.12.2010 19:18
świetne
Aida 15.11.2010 22:26
tak, dodatek jabłka jest konieczny :)
SmacznaPyza 15.11.2010 16:23
też robię podobne, ale jednak z jabłkami chyba najbardziej nam smakują
Aida 10.11.2010 14:25
dzięki :)
iwona332 10.11.2010 00:06
Super
ewelina/bunia 21.09.2010 18:43
hmm ciekawy pomysł
Dorota76 09.09.2010 10:16
Bardzo ciekawa jestem jak racuchy smakują bez jabłek nigdy bym nie pomyślała o takim eksperymencie
Ewa111 04.09.2010 10:22
apetycznie wyglądają
mehia 03.09.2010 21:32
niezłe :)
Mysiunia 03.09.2010 09:54
bardzo lubię racuchy:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak