Prince Polo

Prince Polo

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka (ciasto bakaliowe)

    5
  • cukier(ciasto bakaliowe)

    20 dkg
  • mleko

    0,5 l
  • mąka pszenna

    2 lyzki
  • mąka ziemniaczana

    2 lyzki
  • żółtka

    3
  • masło

    1
  • cukier puder

    10 dkg
  • polewa czekoladowa

  • cukier

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • Biszkopt

    1 lyzeczka
  • proszek do pieczenia

    1 lyzeczka
  • orzechy włoskie

    10 dkg
  • mąka krupczatka

    3 lyzki
  • rodzynki

    10 dkg
  • kokos

    10 (ciasto bakaliowe)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubić na sztywno z cukrem. Zmiksowac z żółtkami. Dodać przesitowaną mąke z proszkiem. Wymieszać. Piec 25 minut w 170 st. Przeciąć na poł.
Ciasto bakaliowe:
Białka ubić z cukrem. Następnie wymieszać z reszta składników. Piec 25 minut w 160 st.
Masa:
Mleko gotować. Zołłtka rozmieszać z cukrem, dodać maki, wymieszac z 3 łyzkami mleka. Wlac do gotującego się mleka. Utrzec masło z cukrem pudrem. Połaczyć z wystudzonym budyniem.
Przełozenie: biszkopt+masa+ciasto bakaliowe+masa+biszkopt+polewa+można posypac kokosem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

31.03.2011 12:18
przepyszne ciasto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat